Nejsilnějším antioxidantem obecně je acai berry. Pochází z brazilských deštných pralesů a je hotovým zázrakem. Obsahuje totiž nespočet vitamínů a minerálů, jmenujme například vitamíny A, B, C, E, mangan, hořčík, vápník, fosfor, železo, draslík a mnoho dalších. Stabilizuje krevní tlak, snižuje hladinu cholesterolu, posiluje imunitu a pomáhá při stresu.

Aloe vera je považována za „rostlinu nesmrtelnosti“.Obsahuje polysacharidy, enzymy, vitamíny, minerály a stopové prvky, je silným antioxidantem a snižuje hladinu cukru v krvi.

Goji, plody kustovnice čínské, pochází z Himalájí. Jsou silným antioxidantem, snižují hladinu krevního cukru, léčí jaterní choroby, podporují imunitu a navíc obsahují vůbec nejvíc beta – karotenu!

Hitem poslední doby jsou i chia semínka. Jsou to semínka šalvěje hispánské a pochází z Jižní a Střední Ameriky. Jde o přírodní „povzbuzovač“, který je významným zdrojem omega – 3 mastných kyselin, vitamínů A, B, C, E a široké škály minerálních látek. Můžete je přidat do těsta při pečení chleba nebo si je jen nasypat do jogurtu, ranního koktejlu nebo si z nich vyrobit puding. Mají vysokou sací schopnost, takže po nabobtnání více zasytí.

Konopná semínka obsahují velké množství esenciálních látek. Podporují správnou funkci mozku, metabolismus, hormonální rovnováhu a zabraňují lámavosti vlasů a vzniku lupů.

Čokoláda není žádným hříchem, jak si spousta z nás stále myslí. Pokud ovšem konzumujeme opravdu hořkou, s obsahem kakaa alespoň 70%. Kakaové boby jsou totiž vitamínovou a minerální bombou. Příznivě ovlivňují nervovou soustavu, vyživují kůži a vlasy, regulují krevní cukr, posilují imunitu a jsou významným antioxidantem.

Hlavní významnou složkou guarany je kofein. Ten se však na rozdíl od toho běžného „kávového“ vstřebává postupně a zajišťuje proto delší stimulaci nervového systému. To se projevuje povzbuzením, odstraněním únavy, dodáním energie a navíc regeneruje a revitalizuje organismus.

Karob, jiným názvem svatojánský chléb, se získává z lusků rostliny Ceratonia Siliqua, která roste ve Středomoří. Neobsahuje kofein, ale jinak je velmi podobný kakau. Jeho významnými složkami jsou proto vitamíny A, B a D, vláknina a minerály (hořčík, vápník a železo).

Nopál, známější pod názvem opuncie, jsou sušené kaktusové fíky. Snižují vstřebávání cukrů a tuků a obsahují široké zastoupení živin, zejména pak vitamínů A, B a C a minerálů – vápník, hořčík, draslík a železo.