Mrkvový salát s jablkem

Vijayanarasimha / Pixabay

Co budeme potřebovat: 3 jablka, 2 mrkve, 1,5 kávové lžičky pšeničných klíčků
Jak na to: Mrkev s jablky na jemno nastrouháme a  zalijeme vodou. To vše lze ochutit i citronovou šťávou a přidat  lze i skořici, nebo pšeničnými klíčky.

Jak dlouho nám bude trvat příprava? Přibližně  20 minut
Porce je určená pro 2 osoby

Špagety s kuřecím masem

Co budeme potřebovat: špagety, 100g kuřecích prsou, rajský protlak a k tomu ještě dvě čerstvá velká rajčata, 50g strouhaného eidamu, který by měl být však nízkotučný, dále pak mletý kmín a petrželovou nať
Jak na to:Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a okořeníme, dáme podusit ve vodě. Přidáme na jemno nakrájená rajčata a to bez semínek. Po tom co maso změkne, přidáme dvě polévkové lžíce rajčatového protlaku a petrželovou nať. Dbáme na to, aby omáčka nebyla příliš vodová. Špagety uvaříme tak, jak jsme zvyklí a když je vše hotovo, přidáme ke špagetám omáčku a vše pak posypeme sýrem.

Jak dlouho bude trvat příprava? Přibližná doba je 30 minut
Porce: 1 osoba

Dušené kuře na rajčatech

kakyusei / Pixabay

Co budeme potřebovat: Jedno kuře, 20g hladké mouky, 1dcl nízkotučného mléka, 1 lžíce rajčatového protlaku, sůl a ta 20g másla
Jak na to: naporcujeme kuře, které následně osolíme a  podlijeme jej vodou a rajským protlakem. V hrnci kuře dusíme do měkka. Pokud je kuře hotové, tak jej vyjmeme. Zahustíme šťávu a to opraženou moukou a následně povaříme, pak vše zahustíme mlékem a máslem a podle chutí přisolíme. Podáváme s bramborem, rýží, nebo kuskusem.

Jak dlouho to bude trvat? Přibližně 1 hodinu
Porce: 4 osoby

Mrkvová tvarohová pomazánka

Co budeme potřebovat: 400g nízkotučného tvarohu, 100g mrkve, 40g cukru, ten lze ale nahradit  medem, 2 lžíce kompotu i se šťávou a to buď jablečného, nebo meruňkového, kapka citrónu
Jak na to: Tvaroh ušleháme s kompotem a vmícháme do něj uvařenou a nadrobno nakrájenou mrkev, která bude již vychladlá.  Dále pak přidáme cukr, nebo med a citronovou šťávu.
Jak dlouho to bude trvat? Doba přípravy je přibližně 20 minut
Porce: 3 osoby

Vařené hovězí maso s pažitkou

Co budeme potřebovat: 200g hovězího masa, které bude libové, 40g hladké mouky, 10g másla, 2dcl nízkotučného mléka, pažitku a sůl podle chuti.
Jak na to: Maso uvaříme v osolené vodě do měkka.Opraženou hladkou mouku, zředíme s nízkotučným mlékem a vodou, následně osolíme, promícháme a chvíli povaříme. Do omáčky pak přidáme máslo a  také pažitku. Maso pak přelijeme hustou omáčkou a podáváme nejlépe s&n bsp;vařeným bramborem.

Jak dlouho to bude trvat? Záleží na kvalitě masa
Porce: 1-2 osoby